Civil Csoport Hétvége

Szociodráma. S. Varga Ilona - ALion foto
Szociodráma
2017-01-22
Városi Csoport
Városi Csoport
2017-01-26

Civil Csoport Hétvége

Civil Csoport Hétvége - S. Varga Ilona - ALion foto

Civil Csoport Hétvége - S. Varga Ilona - ALion foto

A Civil Csoport Hétvége (CCH) egy 3 napos rendezvény, amelyben a résztvevők új, árnyaltabb szempontrendszert kapnak a körülöttük zajló társadalmi és csoportfolyamatok értelmezéséhez.

Civil Csoport Hétvége – 2017. márc. 31 – 2017. ápr. 02.

A CCH a társadalmi önismeret fejlesztését segíti. Az elmúlt évek során a közösségi párbeszédben egyre gyakoribbá váltak a lélektani szempontból éretlen megnyilvánulások: a jó és rossz, a mi és ők éles elválasztása, a különböző csoportok közötti párbeszédre és a másokkal szembeni empátiára, valamint az egyéni különbségek észlelésére való képtelenség. Jelen pillanatban úgy tűnik, a társadalmi csoportok és rétegek közötti távolság egyre nő, gazdasági-, szociológiai-, politikai-, és érzelmi értelemben egyaránt.

A szervezők úgy vélik, ezekben a kérdésekben változás csak úgy jöhet létre, ha az egyéni és a társadalmi önismeret erősödik. Ezért döntöttek úgy, hogy jól működő pszichoterápiás csoportmódszereket használnak egy speciális kurzus keretében a társas működések fejlesztésére.

Közös Nevező?   6. Civil Csoport Hétvége

A CCH-t 2012 óta évente megrendezik. A program résztvevői a legkülönbözőbb területeken dolgozó emberek, akik számára az itt szerzett tapasztalatok újfajta szemléletmóddá, érzékenységgé állnak össze, és évről-évre iránytűként szolgálnak a másokkal közös helyzetek értelmezésében.

A csoportműködés és az egyéni tapasztalatok feldolgozásának kereteit kis- és nagycsoportok vezetésében tapasztalt szakemberek biztosítják. Az esemény gazdája a Magyar Csoport-pszichoterápiás Egyesület.

A jelentkezésnek nincs képzettséghez vagy szakterülethez kötődő előfeltétele: a szervezők olyan „civileket” várnak, akiket érdekelnek a közvetlen környezetükben és a nagyobb, társadalmi szinten zajló folyamatok, akik szeretnék jobban megérteni ezeket, és akik emellett arra is kíváncsiak, hogyan lehetnének bennük tudatosabban jelen.

 

Jelentkezés és részletes információ

Kiemelt kép forrása: ALion