Csoportanalitikus csoport
Csoportanalitikus képzés – 2017. szeptember
2017-05-22

Önismereti csoport 2018. januárjától

Önismereti csoport

Kapcsolataink javítására indul önismereti csoport 2018. januárjától.

A 8-10 fős csoport egy olyan családdá válhat, amelyet mindannyian szerettünk volna megtapasztalni.

Gyermekkorunkban ellesett konfliktuskezelési módok, kommunikációs technikák, viselkedésmódok belénk vésődtek, és nehezen változnak. A csoport elfogadása, megértése, és támogatása révén ráláthatunk, és megváltoztathatjuk ezeket a szokásokat.

A csoportanalízis módszerei segítenek abban, hogy fejlesszük kapcsolatainkat és önismeretünket, alaposabban megértsük, mit miért csinálunk, miért keletkeznek bennünk bizonyos érzelmek, és biztonságos lehetőséget kapjunk a változtatásra.

Javuló kapcsolatok

A csoport tagjai körben ülnek, és őket foglalkoztató eseményekről beszélgetnek, valamint a többiekkel kapcsolatos érzéseket és gondolatokat osztanak meg. A vezető non-direktíven támogatja a folyamatot: segít a biztonságos légkör fennmaradásában, a megértésben, az átdolgozásban, a korrektív érzelmi élmény elérésében.

A csoport eredményeképp tudatosabbak leszünk kapcsolatainkban, több kontrollt szerzünk életünk felett, megtartóbb otthoni, hatékonyabb munkahelyi, barátságosabb és biztonságosabb szomszédsági viszonyokat építhetünk, azaz növeljük élettel való elégedettségünket.

Tamás Katalin pszichológus

Tamás Katalin

A csoport egyrészt zárt, vagyis új tagok csak akkor kerülhetnek be, amikor valaki befejezi a tagságát, másrészt nyitott végű, vagyis nincs egy fix végpontja. Mindenki addig marad a csoportban, amíg a maga számára hasznosnak érzi a jelenlétet. A csoport tagjai egymást a folyamat kezdete előtt nem ismerik, és közben sem találkoznak egymással a csoporton kívül. A csoport vezetője Tamás Kata pszichológus és kommunikációs tanácsadó.

Jelentkezés önismereti csoportba

A csoport 2018. január 15-től hétfőnként 18:00-19:30 között találkozik Budapesten, a XI kerületi Bartók Béla út 9. szám alatt. A csoportba előzetes egyéni beszélgetést követően lehet bekerülni, melyekre 2017. november végén, december elején kerül sor. Az előzetes beszélgetés témái: milyen kérdés vagy nehézség miatt szeretne valaki a csoporthoz csatlakozni, milyen korábbi önismereti tapasztalatai vannak, mit vár a csoporttól, illetve beszélgetünk a csoport működéséről, hatékonyságáról, keretekről, a potenciális nehézségekről. Az ülések díja alkalmanként 4.000 Ft.

Csoportanalitikus önismereti csoport

Csoportanalitikus önismereti csoport