Az 5-8 fős analitikus csoport segít rálátni kapcsolati mintáinkra és lehetőséget ad a biztonságos közegben történő változtatásra.
Csoportterápia Budapesten Együd Péterrel
2018-03-22

Önismereti csoport

Kapcsolataink és kommunikációnk javítására indul önismereti csoport 2018. szeptember 3-tól.

A csoport olyan családdá válhat, amelyet mindannyian szerettünk volna megtapasztalni.

Gyermekkorunkban ellesett konfliktuskezelési módok, kommunikációs technikák, viselkedésmódok belénk vésődtek, és nehezen változnak. A csoport elfogadása, megértése, és támogatása révén ráláthatunk, és megváltoztathatjuk ezeket a szokásokat.

Asszertivitás és önismeret

Sok lelki probléma hátterében az áll, hogy a múltbeli szükségleteinkre, vágyainkra kapott elutasító válaszok miatt tévesen feltételezzük a jelenbeli elutasítást is. Éppen ezért a tréningen az asszertív kommunikáció eszköztárából kiemelten foglalkozunk saját szükségleteinkkel és a belőlük fakadó pozitív és negatív érzelmekkel.

A csoportanalízis és az asszertív kommunikáció módszerei segítenek abban, hogy fejlesszük kapcsolatainkat, kommunikációnkat, és önismeretünket, alaposabban megértsük, mit miért csinálunk, miért keletkeznek bennünk bizonyos érzelmek, és biztonságos lehetőséget kapjunk a változtatásra.

Javuló kommunikáció, mélyülő kapcsolatok

A csoport tagjai kommunikációs gyakorlatokat és szerepjátékokat végeznek, az őket foglalkoztató eseményekről beszélgetnek, valamint a többiekkel kapcsolatos érzéseket és gondolatokat osztanak meg. A vezető egyrészt direktíven segít a kommunikációs technika fejlesztésében, másrészt non-direktíven támogatja a csoportfolyamatot: segít a biztonságos légkör fennmaradásában és a megértésben.

A csoport eredményeképp tudatosabbak leszünk kommunikációnkra, javítjuk érzelmi intelligenciánkat, több kontrollt szerzünk életünk felett, megtartóbb otthoni, hatékonyabb munkahelyi, barátságosabb szomszédsági viszonyokat építhetünk, azaz növeljük élettel való elégedettségünket.

Tamás Katalin pszichológus

Tamás Katalin

A csoport 4 hónapon keresztül találkozik (16 x 2,5 óra) szeptember 3-tól december 17-ig. A csoport tagjai egymást a folyamat kezdete előtt nem ismerik, és közben sem találkoznak egymással a csoporton kívül. A csoport vezetője Tamás Kata pszichológus és kommunikációs tanácsadó.

Jelentkezés önismereti csoportba

A csoport 2018. szeptember 3-tól december 17-ig 16 alkalommal 18:00-20:30 között találkozik Budapesten, a XI kerületi Bartók Béla út 9. szám alatt. A csoportokba előzetes egyéni beszélgetést követően lehet bekerülni, melyekre 2018. augusztusában kerül sor. Az előzetes beszélgetés témái: milyen kérdés vagy nehézség miatt szeretne valaki a csoporthoz csatlakozni, milyen korábbi önismereti tapasztalatai vannak, mit vár a csoporttól, illetve beszélgetünk a csoport működéséről, hatékonyságáról, keretekről, a potenciális nehézségekről. Az ülések óradíja 7.500 Ft, amely az alábbiak szerint fizetendő: 60.000 Ft előleg + 60.000 Ft a helyszínen (1114 Budapest, Bartók Béla út 9. fsz. 4., Serendo Consulting) az első alkalommal.

Adatainak kezelésével kapcsolatos szabályokat az Asszertív Akadémia oldalán olvashatja.

Asszertivitás és önismereti csoport, Budapesten Tamás Katával

Asszertivitás és önismereti csoport, Budapesten Tamás Katával