Brieger Kata csoport
“Találkozások” – kapcsolatteremtő csoport
2017-09-12
Csoportanalitikus csoport
Csoportanalitikus képzés – 2017. szeptember
2017-05-22

Asszertivitás és önismereti csoport

Önismereti csoport

A 2018 januárjában induló csoport megtelt! A következő csoport 2018 közepén indul. 

Kapcsolataink és kommunikációnk javítására indul féléves önismereti csoport 2018. januárjától.

A 8-10 fős csoport egy olyan családdá válhat, amelyet mindannyian szerettünk volna megtapasztalni.

Gyermekkorunkban ellesett konfliktuskezelési módok, kommunikációs technikák, viselkedésmódok belénk vésődtek, és nehezen változnak. A csoport elfogadása, megértése, és támogatása révén ráláthatunk, és megváltoztathatjuk ezeket a szokásokat.

Asszertivitás és önismeret

A csoportanalízis és az asszertív kommunikáció módszerei segítenek abban, hogy fejlesszük kapcsolatainkat, kommunikációnkat, és önismeretünket, alaposabban megértsük, mit miért csinálunk, miért keletkeznek bennünk bizonyos érzelmek, és biztonságos lehetőséget kapjunk a változtatásra.

Javuló kommunikáció, mélyülő kapcsolatok

A csoport tagjai kommunikációs gyakorlatokat és szerepjátékokat végeznek, az őket foglalkoztató eseményekről beszélgetnek, valamint a többiekkel kapcsolatos érzéseket és gondolatokat osztanak meg. A vezető egyrészt direktíven segít a kommunikációs technika fejlesztésében, másrészt non-direktíven támogatja a csoportfolyamatot: segít a biztonságos légkör fennmaradásában és a megértésben.

A csoport eredményeképp tudatosabbak leszünk kommunikációnkra, több kontrollt szerzünk életünk felett, megtartóbb otthoni, hatékonyabb munkahelyi, barátságosabb szomszédsági viszonyokat építhetünk, azaz növeljük élettel való elégedettségünket.

Tamás Katalin pszichológus

Tamás Katalin

A csoport egy fél éven keresztül találkozik (20 x 2 óra). A csoport tagjai egymást a folyamat kezdete előtt nem ismerik, és közben sem találkoznak egymással a csoporton kívül. A csoport vezetője Tamás Kata pszichológus és kommunikációs tanácsadó.

Jelentkezés önismereti csoportba

A csoport 2018. január 15-től június 18-ig 20 alkalommal 18:00-20:00 között találkozik Budapesten, a XI kerületi Bartók Béla út 9. szám alatt. A csoportokba előzetes egyéni beszélgetést követően lehet bekerülni, melyekre 2017. november végén, december elején kerül sor. Az előzetes beszélgetés témái: milyen kérdés vagy nehézség miatt szeretne valaki a csoporthoz csatlakozni, milyen korábbi önismereti tapasztalatai vannak, mit vár a csoporttól, illetve beszélgetünk a csoport működéséről, hatékonyságáról, keretekről, a potenciális nehézségekről. Az ülések óradíja 2.500 Ft, amely az alábbiak szerint fizetendő: 20.000 Ft előleg + 2×40.000 Ft a helyszínen (1114 Budapest, Bartók Béla út 9. fsz. 4., Serendo Consulting).

A 2018 januárjában induló csoport megtelt! A következő csoport 2018 közepén indul. 

Adatainak kezelésével kapcsolatos szabályokat az Asszertív Akadémia oldalán olvashatja.

Asszertivitás és önismereti csoport

Asszertivitás és önismereti csoport